Löpband

Ett löpband är en bra investering av flera anledningar. Vintertid lämpar sig vädret och väglaget inte alltid för löpträning utomhus. Dessutom är ett löpband idealiskt för intervallträning eftersom det gör det enklare för dig att hålla rätt tempo.

Det är viktigt att ditt löpband har rätt funktionalitet för att du ska få ut så mycket som möjligt av din träning. Ett bra löpband ska vara stabilt och ha en stark motor på minst 1,5HK för att du inte ska bromsa bandet vid fotisättning. Andra viktiga funktioner för att göra din träning optimal är inställning av lutningsvinklar samt olika valbara träningsprogram. Inbyggd pulsmätning är också en behändig funktion när du vill maximera din löpträning.

Löpband av högre kvalitet har ofta även en stötdämpande yta för att skona dina knän och en trådlös fjärrkontroll för smidig ändring av hastigheten. Har du små barn hemma är det också viktigt av säkerhetsskäl att nedfällningshastigheten bromsas med hjälp av gasfjädrar. Det gör att löpbandet aldrig kan fällas ned okontrollerat över ett barn som råkar komma åt det. Ett hopfällbart löpband är enkelt att förvara och därför ett bra val när du har begränsat med utrymme.

Allt detta och mycket mer hittar du hos Trekkrunners löpband – och dessutom till ett förmånligt och konkurrenskraftigt pris.


lopband-trekkrunner-tr002Trekkrunner TR008

Trekkrunner TR0008 är vårt mest prisvärda löpband. Det passar perfekt till den som köper sitt första löpband eller som just börjat löpträna. Du kan använda det både som gåband och som löpband. Här får du en motor på 1,5HK (1100W), hastigheter upp till 12 km/h samt hela 12 olika träningsprogram som gör det möjligt för dig att optimera din träning. Tack vare den medföljande trådlösa kontrollen kan du enkelt ändra hastigheten utan att behöva använda dig av kontrollpanelen. Den stora LCD-displayen ger dig uppgifter om hastighet, distans, tid, puls och kaloriförbränning.

Detta rejäla löpband har en löpyta på 115 cm, väger 41 kg och är byggt i ett stabilt material. Det är enkelt att fälla ihop efter användning och passar därför bra i mindre utrymmen. Nedfällningsmekanismen bromsas dessutom med gasfjädringar vilket är en viktig säkerhetsfunktion.

lopband-trekkrunner-tr008-2Trekkrunner TR002

Trekkrunner TR002 är den perfekta kombinationen av funktion och pris. Tack vare de dubbla lagren av chock-absorberande löpyta passar TR002 perfekt för den som vill ha ett prisvärt löpband som är skonsamt mot knän och leder. Den starka motorn på 2,0HK (1500W) ger en jämn löpupplevelse. Löpytan är på 116 cm och själva löpbandet väger stabila 50 kg. Maxhastigheten är på 12,8 km/h. En bekväm trådlös fjärrkontroll ingår också så att du enkelt kan kontrollera hastigheten utan att behöva använda kontrollpanelen.

TR002 är även utrustad med andra smarta funktioner, till exempel en inbyggd mp3-spelare som du enkelt kan ansluta till via USB och hörlurar för att kunna lyssna på din egen musik. Mätfunktionen visar puls, hastighet, tid, distans och kaloriförbränning på den stora displayen. Det går att ställa in lutningsvinkeln manuellt på löpbandet i 3 olika nivåer. Det finns också 8 olika träningsprogram att välja mellan – allt för att ge dig så många alternativ som möjligt. Även TR002 har en gasfjädringsbroms vid nedfällning för ökad säkerhet.

lopband-trekkrunner-tr005Trekkrunner TR005

Trekkrunner TR005 är vårt premiumlöpband. Eftersom bandet har en maxhastighet på 18 km/h passar det dig som håller högre hastigheter samt vill köra regelbunden intervallträning. Det här är ett stabilt löpband till ett förmånligt pris. Motorn är på 2,5HK (1900W) och den rejäla konstruktionen på 62 kg gör att löpbandet klarar en belastning på upp till 150 kg. Löpytan på hela 127 cm har dubbla chock-absorberande lager som är skonsamma mot dina knän och samtidigt ger dig en mjukare löpning. TR005 kommer dessutom med16 nivåer av automatiskt inställbara lutningsvinklar, vilket ger dig möjlighet att köra även inomhus.

Du kan välja mellan 8 olika träningsprogram för variation och dessutom finns en inbyggd MP3-spelare som du kan fylla på med din musik med hjälp av en USB-anslutning. Den stora LCD-displayen mäter hastighet, distans, tid, puls och kaloriförbränning. Precis som våra andra löpband har TR005 en gasfjädringsbroms vid nedfällning vilket gör den säker att använda och förvara.