BMX-cyklar

En BMX-cykel är en helt annan upplevelse än en vanlig landsvägscykel. Med en BMX får du inte bara en möjlighet att träna kondition och styrka, du utmanar dessutom dig själv när du lär dig nya tricks. Hos Trekkrunner hittar du stabila och tuffa BMX-cyklelmodeller för barn. Våra modeller passar de flesta både vad gäller funktionalitet och pris.

Trekkrunners BMX-cyklar har en robust konstruktion som kan behövas för barnens vilda framfart. Vi vet hur en cykel ska utformas för att vara både lätt och behaglig att köra samtidigt som den är stabil och säker. Styret på Trekkrunners BMX-cyklar kan vridas 360° och de har V-bromsar både framtill och baktill samt stödben i aluminium som kan fällas ut.

Vi har flera olika modeller, alltifrån den billigare men ändå robusta Diablo till den lyxigare Thunder II med ram i CrMo-stål och extraförstärkta delar för hårdare tag! Vi kan erbjuda fina nybörjarmodeller för de yngre barnen samt modeller som passar bra till ramp- och freestyleåkning.

Våra cyklar kommer med en ram på 20” vilket gör att de passar bra även för barn som är 160 cm och uppåt. Det gör en Trekkrunner BMX-cykel till en bra investering då den kan användas i flera år. När du köper en BMX-cykel ska du hellre köpa en cykel som är något för stor då barn växer så fort.

När du köper en Trekkrunner BMX är de flesta detaljerna redan monterade direkt från fabriken: reglage, kedja, hela bakhjulet och så vidare. Det du själv behöver göra är att sätta dit framhjul, sadel och styre. Hela slutmonteringen beräknas gå på ca 5 till 8 minuter.


billig-bmxBMX Diablo

BMX Diablo går att få i vitt och svart och är vår enklaste och billigaste modell. Det är en snygg, robust cykel som passar perfekt som första BMX. Dess storlek gör att den lämpar sig för barn som är längre än 125 cm och precis som alla våra BMX-cyklar har den en ram på 20”. Det innebär att den passar bra också för barn som är över 160 cm. Det gör den till en cykel att växa i.

crmo-bmxBMX Thunder II

BMX Thunder II kommer i en cool limegrön färg. Ramen är konstruerad av CrMo-stål (en stållegering innehållande Krom och Molybden) . Denna legering är betydligt mycket starkare och mer hållfast än vanligt stål, vilket gör Thunder II till en cykel för de allra mest krävande användningarna. På denna modell är många utsatta detaljer förstärkta för att du ska kunna köra även de mest krävande typerna av åkning, exempelvis freestyle eller i ramp.

Några av de uppgraderade och förstärkta detaljerna i denna konstruktion är:
Promax bromshantag samt U-broms bak, vevparti i tre delar av extra starkt CrMo-stål, Velo-sadel samt sadelstolpe, styrstam Neco threadless 1 1/8″ samt ett nav med CrMo-axel. Man kan även justera styret bakåt och framåt för att kunna anpassa barnets åkställning så att cyklingen blir så bekväm som möjligt.

freestyle-bmx-20BMX Thunder

BMX Thunder är en rejäl cykel som passar utmärkt för barnet som redan fått smak för ramp- och freestyleåkning. Cykeln kommer i orange och blått, utan klistermärken. Den har samma typ av förstärkningar som BMX Thunder II med den skillnaden att ramen är tillverkad i vanligt stål istället för CrMo. Det gör den till en robust cykel för frekvent användning.